27.4 C
Chalkida
24 Αυγούστου 2019
Στήλες ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Κοτρογιάννης: ‘Αθλητισμός ίσον παιδεία & πολιτισμός’

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κοτρογιάννης μίλα για σχέση του με τον αθλητισμό και την αξία του, αλλά και τα σχέδια του γι’ αυτόν εφόσον εκλεγεί. Ακόμη απαντά στο τι τον ώθησε να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού και στο πως πιστεύει ότι μπορεί η Εύβοια να προσελκύσει επενδυτές, αλλά και στο πως μπορεί η περιφέρεια να απορροφήσει κονδύλια και προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης.

-Ποια η σχέση σου με τον αθλητισμό;

Από παιδί είχα ενασχόληση με τον αθλητισμό. Πάντοτε μου άρεσε. Σε μικρή ηλίκια ασχολήθηκα με το καράτε και έπειτα με τον στίβο, φυσικά και με μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Γενικότερα πάντοτε παρακολουθούσα όλα τ’ αθλήματα, είτε από κοντά είτε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

-Ποια η αξία του αθλητισμού για την κοινωνία;

Αθλητισμός ίσον παιδεία και πολιτισμός. Οπότε το κάθε άτομο, είτε σε μικρή ηλικία είτε σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία, αφιερώνει χρόνο και ασχολείται με τον αθλητισμό, σίγουρα σημαίνει ότι εξελίσσεται σαν άνθρωπος και γίνεται καλύτερος σε κάθε επίπεδο.

-Ο Φάνης Σπανός και ο συνδυασμός με τον οποίο είσαι υποψήφιος, τι βαρύτητα θα δώσει στον αθλητισμό αν εκλεγεί και πως θα τον αναδείξει ακόμη περισσότερο στην Εύβοια και γενικότερα στην περιφέρεια μας;

Ο Φάνης Σπανός αγαπάει πολύ τον αθλητισμό και το ‘χει δείξει και ήταν ενεργός αθλητής παλιότερα που του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του. Έχει δείξει πως όποιος χτυπήσει την πόρτα της περιφέρειας, πάντα είναι διαθέσιμος και πρόθυμος να βοηθήσει. Άλλωστε το έχει δείξει έμπρακτα με κονδύλια και για το στάδιο της Χαλκίδας και για το κολυμβητήριο της πόλης, αλλά και σε διάφορα άλλα μέρη της Εύβοιας και της περιφέρειας, με έργα που είτε βρίσκονται σε δημοπράτηση είτε έχουν δημοπρατηθεί και βαίνουν προς ολοκλήρωση.

-Τι θα πρότεινες επιπρόσθετα;

Θα πρότεινα να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο θέμα κονδυλίων και προγραμμάτων της ευρωπαϊκής ένωσης, που αφορούν τον αθλητισμό και μπορούν να απορροφηθούν από την περιφέρεια, ώστε να γίνει ένα σωστό πρόγραμμα και να επιτευχθούν πολύ περισσότερα πράγματα.

Σ’ ότι αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων είναι μια απ’ τις προτεραιότητες του συνδυασμού μας γενικότερα. Αυτό θα συντελέσει να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει και να συνεχίσουμε στην προώθηση άλλων.

Επίσης προτεραιότητα, στόχος και επιδίωξη για μας είναι η προσέλκυση επενδυτών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προσφέρουν στην τοπική οικονομία και για την κοινωνία θα είναι μεγάλο το κέρδος. Αυτό φυσικά θα γίνει μέσα από ένα σωστό πρόγραμμα και μια σωστή προετοιμασία, ώστε να καταλάβουν και οι ίδιοι οι επενδυτές ότι είναι πρόσφορο το έδαφος και πως δεν θα μπλέξουνε με διάφορα γραφειοκρατικά γρανάζια, που θα επιβραδύνουν τις επενδύσεις τους.

-Μπόρει η Εύβοια να προσελκύσει επενδυτές;

Ναι είμαι σίγουρος πως η Εύβοια μπορεί να προσελκύσει επενδυτές, λόγω του στρατηγικού της σημείου. Αλλα επαναλαμβάνω ότι για να γίνει όλο αυτό, πρέπει να έχουμε τη σωστή προετοιμασία, ώστε η επενδυτές να καταλάβουν πως έχουν πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα είναι επικερδείς για όλους.

-Συνεργασία δήμων και περιφέρειας.

Οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις υπάγονται στους δήμους, με τους οποίους πρέπει να έχουμε άριστη συνεργασία. Αυτό δε σημαίνει πως και η ίδια η περιφέρεια δεν μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ή ακόμη και στη δημιουργία νέων, όπου υπάρχει ανάγκη. Όταν ζητηθεί από την περιφέρεια κάποιου είδους βοήθεια ή συνεισφορά θα την εξετάσουμε πολύ σοβαρά, γιατί η περιφέρεια πρέπει να είναι κοντά στον αθλητισμό.

-Τι σε ώθησε να θέσεις υποψηφιότητα;

Όταν αγαπάει κάποιος κάτι βρίσκει τον τρόπο να το υπηρετήσει και να ασχοληθεί μ’ αυτό. Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ως ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά είναι κάτι που μ’ αρέσει και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον νομό σε καίρια σημεία, και ειδικότερα στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Ο Γιάννης Κοτρογιάννης γεννήθηκε το 1979 στην πόλη της Χαλκίδας. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Γερακίτη και πατέρας τριών παιδιών. Είναι Οικονομολόγος-Λογιστής. Πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τη Διοίκηση Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Από το 2006 διατηρεί λογιστικό γραφείο στην Χαλκίδα. Είναι πρόεδρος στο 9ο Περιφερειακό Τμήμα Ευβοίας-Βοιωτίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το 2016 ανέλαβε ως οικονομικός διευθυντής του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι ταμίας του 4ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και μέλος του ΔΣ της ΔΑΕΠΕΧ (Δημοτική Ανώνυμη Επιχείριση Εκμετάλλευσης Περιουσίας Χαλκίδας) από το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Π. Κόντος: Μεθολογία προπόνησης Κ-14

Παναγιώτης Κόντος

ΠΑΟ Πολιτικών: Συναυλία με τους Locomondo

Κώστας Λαγός

ΑΟ Αυλωναρίου: Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 8/6

Κώστας Λαγός