EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Δημήτρης Σαχίνης, ο παίκτης σύμβολο της 10ετίας του ’50

Ο Δημήτρης Σαχίνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1931. Έπαιξε στον Ολυμπιακό Χαλκίδας από το 1948 μέχρι το 1961, με τον Νίκο Σιμιτζή να θεωρείται άξιος διάδοχος του με το νούμερο 7 στη φανέλα.

Κλασσικός δεξιός ακραίος επιθετικός, που είχε όλα τα στοιχεία εκείνα, που χαρακτηρίζουν τα μεγάλα εξτρέμ της εποχής του.

Γρήγορος και ευρηματικός και μεγάλος ανατροπέας της δεξιάς πλευράς. Συνήθως έφθανε πλάγια στο ύψος της μικρής περιοχής, πλαγιοκοπούσε και ‘έκοβε’ την μπάλα στο ύψος του πέναλτι.

Γεννήθηκε ποδοσφαιρικά στις αλάνες των Τούρκικων μνημάτων και της Κρεμάλας και από το πρώτο του παιχνίδι στους ‘ερυθρόλευκους’ ήταν και έμεινε κορυφαίος.

Αλησμόνητο θα μείνει στη μνήμη των Χαλκιδέων φιλάθλων το παιχνίδι του με την Παναχαϊκή, την πρωτοχρονιά του ’56, όταν κυριολεκτικά διέλυσε την τότε Πατρινή άμυνα, που είχε στη σύνθεσή της έξι διεθνείς!

Αλλά αυτό που πάνω απ όλα χαρακτήριζε τον Σαχίνη, ήταν το ήθος του. Το ανεπίληπτο ήθος του, που επέβαλε σεβασμό. Ο συνδυασμός αυτός ήθους και ταλέντου, τοποθετεί τον Σαχίνη μεταξύ των μεγαλυτέρων φυσιογνωμιών του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Η αθλητική εφημερίδα της εποχής ‘Αθλητική Φωνή’ είχε γράψει στην πρώτη σελίδα: ‘Τα καλύτερα εξτρέμ της Ελλάδος τα έχει ο Ολυμπιακός Χαλκίδας. Είναι ο  Δημήτρης Σαχίνης και ο Κώστας Παπαγεωργίου’.

Πηγή: Ποδόσφαιρο του Χθες και του Σήμερα

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (25/4/2015): Αρτάκη-Μακρυκάπα 2-1

eviasports

Στοίχημα: Εκτός έδρας Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

eviasports

Photo album απ’ το Ολυμπιακός Χαλκίδας/Νεάπολη-Ακαδημία Αρτάκης/Αστέρας Βατώντα

Κώστας Λαγός