Τα κυριώτερα μέρη της ομιλίας του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξη τύπου για τον φετινό τελικό κυπέλλου Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/3 στο ξενοδοχείο ‘Negroponte’.
Αρχικά ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των ομάδων, την Επιτροπή Διαιτησίας, τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Διαιτητών, τους διαιτητές του αγώνα και τα ΜΜΕ. Έπειτα ανέφερε ότι η συνέντευξη τύπου για τον τελικό έχει γίνει θεσμός, με αρχή την περίοδο 2008-09, ‘τιμώντας τον μεγαλύτερο θεσμό για μας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι ο τελικός κυπέλλου’, που λίγο αργότερα ανέφερε πως η ΕΠΣΕ το θεωρεί ότι είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο νομό και πρόσθεσε πως ‘οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας από την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, δεν μας εμπόδισαν να συνεχίσουμε αυτό το θεσμό και να τιμήσουμε και να προβάλουμε αυτή τη διοργάνωση’.
Για τη βράβευση του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον τελικό: ‘Κάναμε θεσμό τα τελευταία χρόνια τη βράβευση του ‘MVP’ ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ψηφίζουν η διοίκηση της ένωσης και τα ΜΜΕ’.
Ιστορική αναφορά: ‘Ο Απόλλων Ερέτριας συμμετέχει για δεύτερη φορά σε τέτοια εκδήλωση και η Αρτάκη σε τρίτη. Έδωσε συγχαρητήρια στις δυο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, γιατί ‘συνέβαλαν όχι μόνο στην αναβάθμιση του θεσμού αλλά και του ποδοσφαίρου στο νομό μας’ και ευχήθηκε καλή επιτυχία και στα δύο σωματεία που συμμετέχουν στον τελικό και ‘σε κάθε περίπτωση κερδισμένος να βγει ο θεσμός και το ποδόσφαιρο, άλλωστε για μας νικήτριες είναι και οι δύο ομάδες αφού πήραν την πρόκριση στον 45ο τελικό’.
Στη συνέχεια έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία των δύο ομάδων στους τελικούς κυπέλλου Εύβοιας: ‘Ο Απόλλων Ερέτριας έχει κατακτήσει το κύπελλο δύο φορές (1987, 1991) και μια ήταν φιναλίστ (2016) και συμμετέχει σε τελικό για τέταρτη φορά. Η Αρτάκη έχει κατακτήσει το κύπελλο (1982, 2002, 2004, 2014) και δύο φορές ήταν φιναλίστ (2001, 2015) και συμμετέχει για έβδομη φορά σε τελικό’. Ενώ πρόσθεσε πως αισθάνεται ‘υπερήφανος που δύο ιστορικά σωματεία συμμετέχουν στον τελικό’.
Για το γήπεδο διεξαγωγής: ‘Για να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων ζητήσαμε και φέτος από τον ΔΟΑΠΠΕΧ την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου Χαλκίδος για τη διεξαγωγή του τελικού και δώσαμε όπως και τις προηγούμενες χρονιές την ανάλογη επισημότητα στη διοργάνωση και προσκαλέσουμε τους φορείς του νομού μας’.
Για τον Νίκο Δαφνή: ‘Λείπει ένας αδερφικός φίλος, ο Νίκος Δαφνής και εύχομαι ειλικρινά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και της ψυχής μου, να σταθεί στα πόδια του, είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει πάρα πολύ το ευβοϊκό ποδόσφαιρο, είναι και πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου’.
Αριστείδης Ρίζος: Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να δίνουμε ονοματοδοσία στο θεσμό. Φέτος το λέμε ‘Ρίζος Αριστείδης’. Ήταν παλιός άσος των γηπέδων και εξαιρετικός οικογενειάρχης από τη Νέα Αρτάκη. Παθιάστηκε από μικρό παιδί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έπαιξε σε Αρτάκη, Προποντίδα, Ένωση Χαλκίδος, Εύριπο και Μικτή Ενόπλων. Το 1966, μαζί με άλλους Αρτακιανούς, ίδρυσε τον ΑΟ Νέας Αρτάκης και όταν ‘κρέμασε’ τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια συνέχισε ως προπονητής και γενικός αρχηγός της ομάδας. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με το καφενείο των γονιών του στην πλατεία της Νέας Αρτάκης, ενώ ο ίδιος λειτουργούσε και ουζερί στο Λευκαντί ως το 2002. Μαζί με τη συζύγο του Δέσποινα απέκτησε δύο παιδιά, τον Ιωάννη και την Κυπαρισσία. Αύριο θα απονείμει πλακέτα σε συγγενή του’.
Κλείνοντας ευχήθηκε ‘καλή επιτυχία στις δύο ομάδες, να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και να το χαρούμε όλοι μαζί’.