BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Παρακμή… ηθικός ξεπεσμός και η κυριάρχος Βία

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Παρακμή… ηθικός ξεπεσμός

και η κυριάρχος Βία

Φαντάζει ιδιαίτερα ήπιος ο γενικός τίτλος του σχολίου, μπρος στα βίαια γεγονότα των ημερών, με την απρόκλητη και απροκάλυπτη επίθεση μιας ομάδας μισανθρώπων-μικρανθρώπων στο ‘Παπαστράτειο’ και την ‘Πέτρου Ράλλη’ με τη συμπλοκή με χαρακτηριστικά σύρραξης οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής.

Γεγονότα που συνέβησαν εντός κλειστών αθλητικών χώρων, με εξωγενή αίτια και κίνητρα , απροσδιόριστων στόχων και επιδιώξεων, αλλά και στον περίγυρο αθλητικών γεγονότων, που αναδεικνύουν την βία, ως κυρίαρχο αισθητική των γηπέδων και διάχυση αυτής στην κοινωνία.

Όταν εισβάλλει η παρακμή και ο ηθικός ξεπεσμός στην Κοινωνία γενικότερα, τότε ο ‘άνθρωπος’ αποχαλινώνεται και βγαίνει στην επιφάνεια το ανθρώπινο κτήνος που κρύβει μέσα του. Ο άνθρωπος μετατρέπεται σε λύκο για τον συνάνθρωπο και ας ρίξουμε μια ματιά στο αστυνομικό δελτίο, όπου η εγκληματικότητα περνάει τα υπερβατικά όρια της παράνοιας. Η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται…

Γίναμε αγαπητοί φίλοι… ‘Μαρμαγκούα’… φυλή ανθρωποφάγων στον Αμαζόνιο… κράτος ξεφτίλα… με τούτο το παράδοξο… αντί να πάμε εμείς ως μεταναστές στο Αφγανιστάν έρχονται οι Αφγανοί σε μας..!

Ελλάς… ο παράδεισος των παρανόμων! Δωδεκάχρονα γειτονικών χωρών… βιάζονται να μεγαλώσουν! Πότε θα συμβεί αυτό… να έρθουν στην χώρα μας… για μια καλύτερη ληστεία, για μια απαγωγή και να επιστρέψουν! Ποιες σπουδές, ποια ‘όνειρα’ για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη..;

Στα γήπεδα, η βία συμπορεύεται διαχρονικά με τον Αθλητισμό. Ο οπαδισμός προκαλεί βία και τα γεννήματα αυτής η έπαρση, η αλλαζονεία, ο φανατισμός… το λυντσάρισμα και το μαχαίρωμα σε οριακά επίπεδα. Η γλώσσα της φυλακής και του στρατού, κυριαρχεί παντού, από ένα οχετό ύβρεων, που συμπαρασύρει αθλητές και θεατές, με την διάχυση της βίας και στην Κοινωνία.

Έίναι ένα φρούτο, απ’ το ίδιο δέντρο της κοινωνικής σύγχυσης των ιδεών. Η ομάδα-ιδέα, έγινε σύμβολο επιθετικότητας, από ανίδεους νεαρούς, που εκδηλώνουν αυτή την διάθεση σε χώρους ευαίσθητους και νευραλγικούς, για την κοινωνική ασφάλεια και συνοχή.

Ο σπουδαίος καθηγητής και φιλόσοφος Σαράντος Καργάκος, στο βιβλίο μου ‘Η μνήμη δακρύζει’ , τον οποίο επικαλούμαι, μέσα από κάποιες βαθυστόχαστες περιφραστικές ατάκες προειδοποιεί, με πνεύμα αιχμηρά επιθετικό για το ποδόσφαιρο:

-‘ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΘΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΧΑΣΜΟ’.

-‘ΛΙΓΟΙ ΔΙΑΙΣΘΆΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΓΕΝΝΗΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΈΡΑΤΟΣ’.

Σκοπεύω να συνεχίσω και στο Σχόλιο της επόμενης Τετάρτης με τούτο το ζήτημα, μιας και η ασημνατότητα των καθαρώς αθλητικών γεγονότων σε τοπικό επίπεδο, μου αποστερεί επιχειρήματα, πλεονεκτήματα και βέβαια ερεθίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI: Κανονισμοί διαιτησίας

Κώστας Λαγός

Γ. Παπακωνσταντίνου: ‘Δεν θέλω να ασχοληθώ πλέον με το ποδόσφαιρο’

eviasports

Σαν Σήμερα (5/1/2014): Καρδίτσα-ΑΟ Χαλκίς 1-1

eviasports
-->