EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Τοκπασίδης: ‘Είμαι η Ευκαιρία. Μπορείς να με πιάσεις απ’ τα μαλλιά, αλλά άμα σε προσπεράσω μ’ έχασες’

Τα κυριώτερα μέρη του χαιρετισμού του προέδρου του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας Παναγιώτη Τοκπασίδη, στην κοπή πίτας της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης και των Συνδέσμων Διαιτητών και Προπονητών Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/2 στο ‘Κτήμα Ανθηδών’ στη Δροσιά.

‘Θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και πραγματικά ότι στόχο έχει θέσει ο καθένας μας να τον πετύχει μέσα σ’ αυτή τη χρονιά.

Εμείς σαν Σύνδεσμος Προπονητών, και εγώ σαν πρόεδρος αλλά και τα μέλη μας, δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα ώστε η ιδιότητα μας σαν προπονητές να μπορέσει να έχει την ανάλογη εικόνα μέσα σ’ αυτό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο αγώνας μας ο καθημερινός, κάποιες στιγμές πέφτει στον τοίχο από κάποια παράπονα συναδέλφων διπλωματούχων κυρίως, οι οποίοι δεν έχουν άδικο, αλλά ίσως να γίνεται με λάθος τρόπο.

Σίγουρα να ξέρετε ότι ελέγχουμε το φαινόμενο, προσπαθούμε να το εξαλείψουμε και να είστε σίγουροι ότι αυτό από τη νέα χρονιά -με συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον πρόεδρο της Ένωσης τον κ. Παπακωνσταντίνου- οι διπλωματούχοι προπονητές στην Εύβοια (που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 120) θα μπορούν να δουλεύουν και στη β’ κατηγορία και στις ακαδημίες, που είναι και το μεγαλύτερο νόημα του ποδοσφαίρου.

Είναι οφθαλμοφανές ότι η κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ κόσμο τα 2-3 τελευταία χρόνια ιδίως. Γνωρίζουμε ότι τα σωματεία αντιμετωπίζουν παρά πολλά οικονομικά προβλήματα, στο να συντηρήσουν τις ομάδες τους. Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να κάνουνε είναι να παίρνουν έναν διπλωματούχο προπονητή. Αυτή είναι η βάση μας και αυτή θα υποστηρίξουμε.

Το γεγονός ότι οι νέοι και κυρίως οι μαθητές, σαν ενασχόληση τους έχουνε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οτιδήποτε άλλο τους απορροφά -πέρα απ’ τα φροντιστήρια- από τον αθλητισμό, θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα.

Ένα όμως σπουδαιότερο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει σαν προπονητής, με πάρα πολλά παιδιά που συναναστρέφομαι καθημερινά, είναι το γεγονός ότι -όχι τόσο οι μαθητές, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά- έχουν έλλειψη σεβασμού πλέον προς τους μεγαλύτερους, αλλά υπάρχει και απροθυμία για την εργασία. Εγώ ρωτώ, λέτε να φταίει η ανεργία; Ή μήπως φταίει η τεμπελιά; Μήπως φταίει ο φόβος και η απροθυμία για εργασία;

Υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες πάρα πολλές και μου έφεραν στο μυαλό μου το άγαλμα της Θεάς Ευκαιρίας, του Λύσιππου του γλύπτη, το οποίο ήταν έξω απ’ το σπίτι του το οποίο από κάτω έγραφε ‘ποια είσαι συ;’. Λέει ‘είμαι η Ευκαιρία’. ‘Ποιος σε έφτιαξε;’. ‘Ο Λύσιππός’. Το άγαλμα ήταν μια μορφή που είχε μαλλιά μακριά από μπροστά και από πίσω ήταν καραφλό. ‘Και γιατί έχεις μαλλιά από μπροστά και πίσω δεν έχεις;’. ‘Γιατί είμαι η Ευκαιρία. Μπορείς να με πιάσεις απ’ τα μαλλιά, αλλά άμα σε προσπεράσω με έχασες’. Τέτοιες ευκαιρίες λοιπόν πρέπει να δίνουμε στα παιδιά. Πρέπει αυτά τα παιδιά να τα φέρνουμε κοντά στον αθλητισμό, με όποιο τρόπο μπορούμε. Πρέπει να ξαναγυρίσει ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους και προς τους γονείς, διότι εξήγησα τους λόγους που έχουν απομακρυνθεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Παπακωνσταντίνου για την πρόσκληση, να ευχαριστήσω τα μέλη της Ένωσης -συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας-, να ευχαριστήσω τις εργαζομένους της Ένωσης για τον αγώνα που κάνουν, ώστε το ευβοϊκό ποδόσφαιρο καθημερινά να μπορεί να προοδεύει, να ευχαριστήσω τον κ. Ψαθά που όσο διάστημα διατέλεσε πρόεδρος είχαμε μια άψογη συνεργασία και τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο των διαιτητών τον κ. Φανό, για όλη τη συνεργασία που έχουμε κάνει και όλες τις δράσεις που μπορούμε να προγραμματίσουμε, ώστε σαν σύνδεσμοι να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες ενέργειες για τα μέλη μας και έναν παιδικό φίλο τον Ηλία Μπουρμά, που τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά -όπως και σεις γνωρίζετε- και μας τιμά απόψε με την παρουσία του. Είναι ένας άνθρωπος που έδωσε πολλές λύσεις σ’ ότι αφορούσε ενέργειες και δράσεις που μπορούσε να κάνει ο Σύνδεσμος, που αφορούσαν ανανεωτικές σχολές, σχολές προπονητών και οτιδήποτε άλλο. Είμαστε σε καθημερινή επαφή και θέλουμε να είναι κοντά μας και η Περιφέρεια και ο Δήμος, να μπορούμε να φέρουμε σε πέρας κάποιες ενέργειες και κάποιες σχολές, ώστε να μπορούν τα μέλη μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στην ειδικότητα του προπονητή.’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (15/3/2014): Όλυμπος Γυμνού-Απόλλων Ερέτριας 0-2

eviasports

Δ. Ερμήλιος: ‘Φέτος δείχνουμε ότι πατάμε πιο καλά στα πόδια μας’

Κωνσταντίνος Χαρμαντάς

Γ’ Εθνική-όμιλος Κρήτης: Κοινή δήλωση συμμετοχής 14 ομάδων, με επιφυλάξεις

eviasports