BLOGS EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Ειρηνική διευθέτηση… όμως…

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Ειρηνική διευθέτηση… όμως…

Από μηνός η χαλκένδυτη ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή έχει αναλάβει τα διοικητικά ηνία του Α.Ο. ‘Χαλκίς’, του πολυπαθούς ποδοσφαιρικού συλλόγου, που προσπαθεί να ‘επιβιώσει’ στην αφιλόξενη ‘τενεκεδούπολη’ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Μια προσέγγιση και πρόταση του ‘οικείου χώρου’ της ομάδας, που έγινε αποδεκτή απ’ την Ειρήνη, με την προσδοκία αλλαγής του κλίματος ηττοπάθειας σ’ όλους τους τομείς, που θα ενεργοποιούσε το ηθικό δυναμικό παραγόντων και βέβαια των ποδοσφαιριστών, σε μια γενικότερη προσπάθεια συσπείρωσης και αποτροπής του μοιραίου γεγονότος του υποβιβασμού. Όμως η Ειρήνη.. δεν έφερε την ειρήνη σστο σύλλογο, που συνεχίζει τις επικίνδυνες ταλαντώσεις σε αγωνιστικό επίπεδο.

Το Ολυμπιακό προφίλ, στοιχείο υπέρτατης αναγνώρισης του προσώπου, που σαφώς διαθέτει οργανωτικό πνεύμα, ενσυνείδητη πειθαρχία και άλλα χαρακτηριστικά αυτοφυή ή και επίκτητα της προηγούμενης αθλητικής της ιδιότητας, οι διοικητικές δεξιότητες, ο βαθμός ευφυίας και βέβαια οι δημόσιες σχέσεις, θα μπορούσαν να συμβάλλουν αποφασιστικά, σ’ ένα σύλλογο με εμφανή αγωνιστική και κυρίως οικονομική ευεξία, ανεβάζοντας το γενικότερο επίπεδο… όμως…

Υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου το ‘μεγάλο κεφάλαιο’ της πολής δείχνει απρόθυμο έως αδιάφορο… η ‘λύση’ Αϊνδιλή φαντάζει ως κίνηση εντυπωσιασμού, που θα μπορούσε να κάνει αίσθηση και πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων του νησιού, χωρίς όμως να μπορεί εκ του ασφαλούς να δώσει ώθηση στην αγωνιστική και βαθμολογική στατικότητα του Α.Ο. ‘Χαλκίς’.

Η σαραντάχρονη παρουσία μου, στα προγενόμενα και επιγενόμενα του χώρου, έμπλεος γνώσεων και κυρίως εμπειριών, καθοδηγει σήμερα τις σκέψεις μου:

‘ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ φτιάχνουν οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡOΕΔΡΟΙ…’ και βέβαια αναφέρομαι στο λεγόμενο ‘Προεδρικό μοντέλο’ σύγκλισης όλων των κρίσιμων δικαιοδοσιών σ’ ένα πρόσωπο απόλυτης οικονομικής παντοδυναμίας.

Και μ’ αυτή τη διαπίστωση ας θυμηθούμε τον Νίκο Γουλανδρή, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό των αντίστοιχων περιόδων ‘διακυβέρνησης’ και σε τοπικό επίπεδο, τον Μανώλη Καστριώτη, τον Μιχάλη Εμμανουηλίδη και βέβαια τον Σπύρο Αλεξάνδρου…

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύνδεσμος Προπονητών: Ανακοίνωση για αποφυγή φιλικών αγώνων

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (19/4/2015): Νηρηίδες Φθίας-Αρτέμιδες Ωρεών 0-2

eviasports

Ελεύθερος ο Χρ. Τσακλάνος

Κώστας Λαγός