EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ψαθάς: ‘Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνική άμυνα’

Διαβάστε την ομιλία του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΣΕ Γιώργου Ψαθά, με την οποία ξεκίνησε η γενική συνέλευση αρχιαιρεσιών της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης.

‘Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των σωματείων, αγαπητοί φίλοι, θέλω να σας καλωσορίσω στη σημερινή γενική συνέλευση και να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε θετικά στην πρόσκληση μας.

Όπως γνωρίζετε η σημερινή γενική συνέλευση, δεν είναι απολογιστική, είναι αρχαιρεσιακή.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ασχολούμαι με αυτό που αγάπησα και αγαπώ πάρα πολύ και αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένος, γι’ αυτή την παρουσία στα δρώμενα αποκτώντας φίλους. Το ποδόσφαιρο για εμένα, ως κοινωνική έκφραση, κυριάρχησε στη συνείδηση μου. Το αγάπησα με πάθος και το υπηρέτησα ανιδιοτελώς από πολλές θέσεις. Πιστός όπως πάντα στις αρχές μου, με πνεύμα ισονομίας και δικαιοσύνης, με οδηγό το fair-play, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια αφιερώνοντας το μεγάλυτερο μέρος απ’ το χρόνο μου.

Προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και της αγάπης που μου δείξατε, σε όλα τα επίπεδα που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Απ’ το 2007 στην ΕΠΣΕ και πριν ως γενικός αρχηγός του Ηρακλή Ψαχνών, επί 15 χρόνια, αποκτώντας φίλους πιστούς και πάντα με γνώμονα κυριαρχούσε σε μένα, η αλήθεια, γιατί κυρίως έμαθα να σέβομαι τον παράγοντα.

Διαχειρίστηκα λοιπόν με υπευθυνότητα και συνέπεια ότι μου ανατέθηκε για το άθλημα και συνέβαλα στη δημιουργία προϋποθέσεων με την ενασχολήση μου με το ποδόσφαιρο. Η εξέλιξη και η πρόοδος του ποδοσφαίρου στο νομό μας ήταν το πρωταρχικό μου μέλημα. Με διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, ακόμα και αντιπαραθέσεις, κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε στόχους και να συμβάλουμε στην προώθηση και εξυγίανση του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Σ’ αυτό το μεγάλο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι. είχα συνοδοιπόρους όλους εσάς. Ποδοσφαιριστές, παράγοντες, εκλεκτούς συνεργάτες, που με στηρίξατε έμπρακτα και μου δείξατε την αγάπη σας, σε όλες τις δραστηριότητες. Το ποδόσφαιρο άλλωστε σε όλες τις ενασχολήσεις, είχε και θα έχει μια εξέχουσα θέση σ’ εμένα.

Αποχωρώ με καθαρή συνείδηση, αισθάνομαι περήφανος που το υπηρέτησα, που σας γνώρισα, που με γνωρίσατε, που γίναμε οικογένεια και αληθινοί φίλοι. Οι δεσμοί που αναπτύξαμε, θα παραμείνουν ισχυροί στη διάρκεια του χρόνου και απ’ τη θέση της τελευταίας μου ενασχόλησης, ως δήμαρχος και θα συνεχίσω την προσφορά μου σ’ αυτό που πραγματικά αγαπώ και θα είμαι αρωγός και θερμός συμπαραστάτης σε όποια προσπάθεια κάνετε.

Για τις παραλείψεις θέλω να ζητήσω συγνώμη. Η ιστορία του καθενός, είναι και η αλήθεια του. Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς όλους σας, ενά μεγάλο και θερμό ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές, στους παράγοντες, στους προπονητές, στους διαιτητές, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στους συνεργάτες μου στην ΕΠΣΕ, στις ποδοσφαιρικές ενώσεις, στους αθλητικούς φορείς, στο σύνδεσμο διαιτητών, στο σύνδεσμο προπονητών, στην ΕΠΟ, στην ελληνική γραμματεία, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα και με σεβασμό στην ιερή μνήμη όλων αυτών που δεν είναι κοντά μας, αλλά μας βλέπουν από κει που βρίσκονται, για τα σημαντικά και χρήσιμα που μας έμαθαν και αυτό αφορά τη μνήμη αυτών που έφυγαν ή κατά τη διάρκεια αγώνων, ή είχαμε περιστατικά τέτοια, που προσωπικά με λύπησαν, και μας έκαναν καλύτερους.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα σας. Είναι η συγκυρία και οι χρονικές στιγμές, να υπάρχουν άνθρωποι που να υπηρετούν το ποδόσφαιρο μέσα απ’ την αγάπη, το πάθος και τον εθελοντισμό είναι πολύ σημαντικό για μια κοινωνία. Όπως έχω ξαναπεί το ποδόσφαιρο για μένα είναι κοινωνική άμυνα και το διαπιστώνω καθημερινά και απ’ την ενασχόληση μου την τωρινή. Πραγματικά σας θεωρώ ήρωες στις μικρές τοπικές κοινωνίες, που εσείς τις στηρίζετε. Εγώ κάνω προσπάθεια και είμαι κοντά σε όλους τους συλλόγους, και τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς. Και πρέπει να το κάνουμε με αγάπη και σεβασμό στην προσπάθεια που κάνετε εσείς και τα παιδιά της περιοχής. Να το κάνουμε με ανιδιοτέλεια και για μένα είναι υποχρέωση δική μας, όσων ασχολούμαστε με τα κοινά, να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια σας, με όποιο τρόπο μπορούμε, χωρίς ανταποδοτικότητα.

Θα είμαι δίπλα σας επειδή αγαπώ το ποδόσφαιρο και το έχω στην καρδιά μου και θα το υπηρετώ από οποιαδήποτε θέση. Καλή επιτυχία στους υποψηφίους, στη διοίκηση, θέλω να συνεχίσουν με αντικειμενικότητα και πνεύμα συνεργασίας και να σέβονται πάνω απ’ όλα τον ιδρώτα και την προσπάθειες σας. Σας ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου.’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ (Β’ ΦΑΣΗ): Τελεθριακός-Έσπερος Λαμίας 22-70

Παναγιώτης Νικολάου

Λήλας Βασιλικού: Απέκτησε τον Θ. Κουτσαυλή

Κώστας Λαγός

Κ. Κλάδης: ‘Ικανοποιημένοι για την εικόνα μας, στεναχωρημένοι που δεν προκριθήκαμε’

Κώστας Λαγός