EVIASPORTS ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Π. Ελευθερίου: ‘Τιμή & χαρά να γνωρίσω πολύ σπουδαίους αθλητές Παραολυμπιακών’

Με δημοσιέυση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ‘Ενωσιακός’ προπονητής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων Πάναγιώτης Ελευθερίου, μίλησε για ‘την μεγάλη χαρά και τιμή να γνωρίσω πολυ σπουδαίους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων να συνομιλήσω μαζί τους και μέσα απο τον ‘πραγματικό’ αγώνα ζωής τους’ και γενικότερα για το ζήτημα των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία.

‘Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον αθλητισμό μου έχει προσφέρει την μεγάλη χαρά και τιμή να γνωρίσω πολυ σπουδαίους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων να συνομιλήσω μαζί τους και μέσα απο τον «πραγματικό» αγώνα ζωής τους να με κάνουν να νιώσω υπερήφανος που τους γνώρισα και διδάχτηκα για την δύναμη ψυχής.

Τώρα που μπαινω στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης το θεωρώ ως υποχρέωση μου να βοηθήσω την καθημερινότητα αυτών των συμπολιτών μας!

Oλοκληρωμένες διαδρομές πλήρους προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία μας εμπνέουν καθημερινά και κερδίζουν το σεβασμό μας για τη δύναμή τους.

Γιατί όταν έχουν το χώρο να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους, κάνουν τη διαφορά.

Γιατί όταν η κοινωνία τους αγκαλιάζει, διαπρέπουν σε όλους τους τομείς, στον αθλητισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες, στα δημόσια πράγματα.

Και τότε καταλαβαίνουμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι με αίσθημα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Ζούμε μαζί. Η μητέρα μας, ο πατέρας μας, ο παππούς μας, οι φίλοι μας, οι συναθλητές μας και έτσι γνωρίζουμε πολύ καλά πόσα πράγματα στερούνται μέχρι σήμερα.

Μιλάω για όλα αυτά που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία, για να είναι παρόντα σε όλες τις δραστηριότητες τις καθημερινότητας.

Είμαστε πάρα πολλοί και πολλές που δεν θέλουμε ούτε πόλεις με εσωτερικά σύνορα, ούτε ‘αόρατους ανθρώπους’. Θέλουμε πόλεις φιλόξενες και προσβάσιμες.

Και θελουμε να σηκώσουμε τα μανίκια για να κάνουμε τα αυτονόητα.

Για να δυναμώσουμε τους δεσμούς που μας ενώνουν, να κερδίσουμε την ελευθερία για όλους τους συμπολίτες μας.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία, που υπάρχουν και θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν σε κάθε κτίριο και σε κάθε υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων.

Στην αποκατάσταση των προβλημάτων στις υφιστάμενες εξωτερικές υποδομές (ράμπες, οδηγοί όδευσης τυφλών, θέσεις στάθμευσης, κτλ) και στην κατασκευή νέων, ώστε να καλυφθούν περισσότερα σημεία της πόλης μας.

Στην αποκατάσταση τυχόν κακοτεχνιών σε δρόμους και πεζοδρόμια, που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα κινητικότητας και προσβασιμότητας στους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Και στην υλοποίηση ολοκληρωμένων διαδρομών πλήρους προσβασιμότητας, που θα συνδέουν τα κεντρικά σημεία της πόλης και μέσα στις οποίες θα μπορούν να κινούνται τα άτομα με αναπηρία χωρίς κανένα εμπόδιο.

Στο άμεσο μέλλον, ανυπομονώ να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων, με περηφάνεια, για τη συμμετοχή όλων σε μια ζωντανή πόλη.

Η μόνη υπόσχεση όλων μας είναι η υλοποίηση του οράματος για μια ζωντανή πόλη που προχωράει, αλλάζει και επανακαθορίζει δημιουργικά το μέλλον της. Με αυτό τον στόχο συνεχίζουμε!

Ελευθερίου Παναγιώτης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (ΔΠΘ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος’

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος Αρτάκης-ΠΑΟ Κανήθου 5-1

Κώστας Λαγός

Κ14 ΕΠΣΕ: Αναβολή αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

Αρτάκη: Μία ανανέωση & μία προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό

Κώστας Λαγός