ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

Ολυμπιακός Χαλκίδας: Π. Μαυρογιάννης, ‘Η αλεπού των γηπέδων’

Ο Παναγιώτης Μαυρογιάννης, που είχε το προσωνύμιο ‘Η αλεπού των γηπέδων’, έγινε ο πρώτος μη Ευβοιώτης ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη Χαλκίδα.

Μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Χαλκίδος το 1958 από τον Άρη Πετρούπολης, έπαιξε ανελλιπώς μέχρι το 1965 και είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς Αθηναίους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στη Χαλκίδα και περιέργως καθιερώθηκε να τον φωνάζουν όλοι Μαυραγάννης.

Έπαιζε στη θέση του σέντερ φορ και σκοράριζε κατά ριπάς. Διακρινόταν για την ποιότητά του, την σκληρότητα αλλά και την πονηριά του (εξού και το ‘αλεπού των γηπέδων’), αφού μπορούσε να σκοράρει με πολλούς τρόπους, αλλά πολλές φορές και από το πουθενά.

Στον θρυλικό αγώνα-θρίαμβο (νίκη-πρόκριση με 2-0) του Ολυμπιακού Χαλκίδας με την ΑΕΚ για το κύπελλο Ελλάδας, του ανετέθη από τον προπονητή Γιώργο Μάγειρα να φυλάει αποκλειστικά τον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη, πρώτο σκόρερ για πολλά χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Νεστορίδης δεν ‘ακούμπησε’ την μπάλα. Αγάπησε τη Χαλκίδα και σε πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού Χαλκίδος ερχόταν από την Αθήνα μόνο και μόνο για να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Πηγή: Ποδόσφαιρο του Χθες & του Σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαίμαχοι Αμαρύνθου: Φιλικό με Όαση Δροσιάς

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (6/4/2011): ΑΟ Χαλκίς-Αστέρας Μαγούλας 2-3 (πέν., κ.δ. & παρ.: 1-1)

eviasports

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ: Το πρόγραμμα του 2019 στο Drift

Μιχάλης Πράσινος
-->