Μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης του ΑΟ Χαλκίς, το μέλλον της ομάδας συνεχίζει να είναι ‘αίολο’ με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει και άλλο, όμως το θετικό στις διοικητικές εξελίξεις των ‘νεραντζούρι’ είναι η ύπαρξη ελπίδας για λύση, ώστε τουλάχιστον να καταφέρει η ομάδα να ολοκληρώσει την περίοδο και να μην οδηγηθεί στο πρωτοδικείο.
Συγκεκριμένα η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε την κίνηση παλαιών προέδρων της ομάδας που στόχο θα έχει να καταφέρει να βρει άτομα για να δημιουργηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο, ως την Τετάρτη 2/1/2019. Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν οι παλαιοί πρόεδροι Βασίλης Ταρνανάς, Τάσος Καρυστινός, Γιάννης Ελευθεριάδης και οι Βαλάντης Μπλέτσας, Νίκος Κακαβάς και Αλέξης Καραμάνος, απ’ το τωρινό διοικητικό συμβούλιο.
Παράλληλα το σώμα της γενικής συνέλευσης ενέκρινε τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης που στόχο θα έχει να συγκεντρώσει χρήματα για την ομάδα. Την επιτροπή αλληλεγγύης συγκροτούν οι Βαγγέλης & Χρήστος Λινάρδος και ο Κώστας Μπασινάς.
Η γενική συνέλευση είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών, στη διάρκεια των οποίων αρκετοί πήραν το λόγο, χωρίς να λείψουν οι πιο έντονες στιγμές, που έκαναν το αδιέξοδο αρκετά πιθανή κατάληξη.
Αρχικά το προεδρείο της γενικής συνέλευσης κάλεσε το ΔΣ της ομάδας να ενημερώσει το ‘σώμα’ τι ακριβώς θα παραλάβει η νέα διοίκηση, εφόσον προκύψει. Εκ μέρους του τωρινού ΔΣ μίλησε ο Βαλάντης Μπλέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως στην ομάδα υπάρχουν 22 δελτία ποδοσφαιριστών, ενώ έκανε λόγο για συμφωνία με Σταυριανό και Ντελέκο για να πάρουν την ελευθέρα τους αν μέχρι της 31/12 δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως παρόμοια συμφωνία υπάρχει με τον ποδοσφαιριστή Χολέβα, κάτι που ανέφερε και ο ίδιος παίρνοντας αργότερα το λόγο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο παλαιός πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Τάσος Καρυστινός ο οποίος ενημέρωσε ότι εκπροσωπεί και τους -επίσης- παλιούς προέδρους της ομάδας Ταρνανά, Τσαγκάρη, Ελευθεριάδη και Αναγνωστάκη, παρότι όπως είπε χαρακτηριστικά ‘ο κ. Τσαγκάρης και ο κ. Αναγνωστάκης δεν έδωσαν σήμερα το παρών, κάτι που με λυπεί’. Ο κ. Καρυστινός είπε πως δεν προτίθεται ο ίδιος να συμμετάσχει στο νέο ΔΣ, αλλά υποστήριξε πως θέλει να βοηθήσει να δημιουργηθεί και ότι ήδη έχει κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση οικονομικών πόρων για την ομάδα. Ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά πως ‘είναι απαραίτητη η ύπαρξη του ΑΟ Χαλκίς γιατί αποτελεί στολίδι και διαφήμιση για την πόλη σ’ όλη την Ελλάδα’.
Το παρών στη γενική συνέλευση έδωσε και η υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα η οποία ανέφερε πως ‘δεν έλαβα κάποια πρόσκληση, όμως από παιδί παρακολουθώ την ομάδα και ήρθα αυθόρμητα’. Η κ. Βάκα είπε πως εφόσον εκλεγεί θα βοηθήσει την ομάδα γιατί όπως τόνισε ‘η κεφαλή της πόλης οφείλει να είναι μπροστάρισσα για να προχωρούν οι ομάδες της, γιατί όταν βοηθάς μια ομάδα σώζεις την ιστορία της πόλης’, ενώ πρόσθεσε ότι ‘αν προκύψει διοίκηση είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω άμεσα’.
Ο Γιάννης Ελευθεριάδης, που πήρε το λόγο στη συνέχεια, είπε ότι ‘ανέλαβα την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή και για το χατίρι της διάλυσα μια άλλη για την οποία είχα κοπιάσει για χρόνια’. Υποστήριξε ακόμη ότι επειδή ‘δεν υπάρχει ο οικονομικός παράγοντας που θα πάρει μόνος του την ομάδα’, θα πρέπει να γίνει ‘μια νοικοκυρεμένη-συλλογική προσπάθεια, που θα κάνει πολλούς παράγοντες της πόλεις να έρθουν κοντά της’. Τόνισε επίσης πως ‘σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια μπορώ ν’ ακολουθήσω’.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δημήτρης Επισκόπου (παλιό μέλος ΔΣ), ο οποίος χαρακτήρισε την ΓΣ ‘συνέλευση σωτηρίας’. Ο κ. Επισκόπου πρότεινε οι πέντε παλαιοί πρόεδροι της ομάδας να αποτελέσουν μια οικονομική επιτροπή, που θα προσεγγίζουν αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν. Εκτίμησε πως ‘με 40-45 χιλιάδες ευρώ βγαίνει η χρονιά για τη σωτηρία της ομάδας’ και υποστήριξε πως με προσωπικές του κινήσεις μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσό για την οικονομική ενίσχυση της.
Έπειτα το λόγο πήρε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ο οποίος τόνισε αρχικά πως ‘συντάσσομαι με την προσπάθεια Καρυστινού’, ενώ ανέφερε για τη δικιά του πρωτοβουλία για την εύρεση διοικητικής λύσης πως ‘από ένα σημείο και μετά ένιωσε ότι υπήρχε κάποιο τείχος επιχειρηματικό, αλλά και πολιτικό, κάτι με στεναχώρησε και με απογοήτευσε πάρα πολύ’. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμη πως ‘η ομάδα μπορεί άνετα να παίζει ως και τη Β’ Εθνική σχεδόν μόνο με γηγενείς παίχτες’.
Στην τοποθέτηση του ο -επίσης- παλιός πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Γιώργος Τόλιας είπε πως ‘θεωρώ πως η ομάδα μπορεί να προχωρήσει μόνο όταν λίγοι βάζουν πολλά χρήματα, δεν θεωρώ ότι μπορεί να προχωρήσει η ομάδα με διοίκηση λαϊκής βάσης, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση ας γίνει κάτι τέτοιο’. Ακόμη εξέφρασε την δυσαρέσκεια του γιατί ‘γίνανε κάποιες συζητήσεις και συντάχθηκε μια επιστολή από παλιούς προέδρους του ΑΟ Χαλκίς και κανείς δεν με ενημέρωσε και δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος’.
Τον λόγο πήραν επίσης ποδοσφαιριστές της ομάδας (Βέργος, Χολέβας, Μπουζούρας) οι οποίοι είχαν κοινό αίτημα να τους δοθούν τα δελτία τους για να συνεχίσουν αλλού την ποδοσφαιρική τους πορεία.